top of page

Fietsplan Wondelgem

Het fietsplan tekent enkele fietsvriendelijke routes uit die soms weinig bekend zijn. Op die manier verken je Wondelgem op een rustige manier, met je kinderen bijvoorbeeld. Op het plan geven we ook aan waar de interessante plekken zijn: parken, ontspanning, scholen, oplossingen bij fietsproblemen.. Je leert zo op een 'trage' manier je wijk nog beter kennen, je ontdekt zeker en vast nieuwe dingen.

Wil je zelf een exemplaar? Je kan het plan hiernaast downloaden, of contacteer ons voor een exemplaar op papier!

 

Het plan kwam tot stand met de medewerking van vele buurtbewoners, organisaties, scholen etc.. en de financiële steun van Stad Gent. Waarvoor onze dank!

Acties rond mobiliteit

Wondelgem dient met alle vervoermiddelen een bereikbare deelgemeente te worden, met aandacht voor de zwakke weggebruiker. 

We zien hierbij ook enkele nieuwe mogelijkheden die we graag met de bewoners en het stadsbestuur delen. Onze ideeën vind je op de rechterkant het fietsplan.

We komen op om deze ideeën verwezenlijkt te zien en gaan daarom regelmatig met het stadsbestuur en zijn diensten praten. We geven ook advies en opmerkingen over bepaalde dossiers, een voorbeeld is de heraanleg van het kruispunt van de Evergemsesteenweg en de R4 (je kan onze opmerkingen hier downloaden).

 

We ondernemen ook zelf actie: in november 2015 organiseerden we een fietstocht op de wijkbeurs Wondergem met meer dan 150 fietsers en in 2018 herhaalden we dit met Critical Mass en reden een 100-tal fietsers langs heikele punten om te eindigen in het Driemasterpark. 

Om de slechte fietswegen aan te tonen maakten we ook enkele filmpjes: we volgde drie kinderen met een helmcamera. Hier op weg naar de muziekschool, hier naar school en hier naar huis door de Morekstraat. Kan veiliger, nietwaar?!

We willen zoveel mogelijk mensen en organisaties hierbij  betrekken en dus slaan we regelmatig de handen in elkaar.

IMG_6101.JPG
IMG_6105.JPG
bottom of page