top of page

Parken, pleinen en bossen

Beter benutten van de openbare ruimte

In Wondelgem zijn heel wat parkjes en pleintjes, maar... onbekend is onbemind. Wondelgem Swingt wil het mooie openbare groen meer onder de aandacht brengen: we organiseren onze activiteiten steeds in de openbare ruimte en wisselen graag af van locatie om steeds een andere park of plein onder de aandacht te brengen. We pleiten ervoor om de parken en bossen beter te ontsluiten en goed te laten onderhouden en ook onze pleinen, zoals het Stationsplein, verdienen meer respect met een nuttige invulling.

 

Alle parken en pleinen staan

aangeduid op het fietsplan.

Ga op ontdekking!

 

plein3.jpg
20190622_164606.jpg

Parken

In de Vroonstalledries (het park rond de kerk) werden gekapte bomen als speeltuig geplaatst, er zijn bankjes en decoratieve schaapjes. Dit park willen we ook een actievere bestemming geven. Ons festival 'Living in 't park' is daar alvast een voorbeeld van. Het Driemasterpark (tussen Driemasterstraat, Kapiteinstraat en Sloepstraat) werd al heraangelegd, ook door de buurtbewoners zelf. Nu zijn er speeltuigen en zelfs een mini-kinderboerderij met varkentjes en kippen! 

WhatsApp Image 2019-05-26 at 15.32.44.jp

Ook het Buurthuis op Wieltjes hield halt op verschillende verborgen plekjes die gerust wat meer aandacht verdienen. Wat denk je bijvoorbeeld van het Benninsbrugparkje, waar we in 2019 onze nieuwjaarsreceptie organiseerden? Of het sportveldje naast de Neptunus? Of het mooie speelbos Zandbergen? Ook het park Vyncke-Bovyn nabij de Lusthoflaan en het romantische Pieter Cieterspark achter het politekantoor zijn zeker eens een bezoekje waard. 

(Speel)pleintjes

Wondelgem heeft veel mooie speelpleintjes waar je uren kan spelen. Ook voor wie liever voetbalt of basket heeft Wondelgem heel wat te bieden.

 

Veel fijne plekjes zitten echter goed weggestopt tussen de huizen en zijn daardoor weinig gekend. Klein en fijn is bvb. het speelpleintje aan de Waterlelielaan of de Vledermuisstraat, groter is dat aan de Zandstraat of de plekjes in Lange Velden.

Basketballen kan op het plein in de Roodborstjesstraat.

 

 

66855848_2410704548950005_36896039177604
IMG_20180628_191511.jpg
plein2.jpg
bottom of page