De Stad van Jane Jacobs

June 16, 2016

 

Jane Jacobs (4/5/1916 - 25/4/2006) was een urbanist die in haar publicaties een nieuwe visie schetste over hoe steden werken en evolueren. Haar ideeën over stedelijk wonen en de rol die de publieke ruimte daarbij inneemt (zie o.m. The Death and Life of Great American Cities (1961), zijn vandaag nog brandend actueel. 

 

Het transitienetwerk DuWoBo postte een bericht van Miguel Vertriest (Netwerk Duurzame Mobiliteit) over Jane Jacobs. Lees het hier  

  

Jane Jacobs is ook de dame achter het concept van de 'Jane's Walks', lokaal georganiseerde wandelingen waar bewoners met elkaar in gesprek gaan. Op 8 mei 2016 organiseerde het Bewonersplatform Wondelgem  i.s.m. de Wondelgemse Wandelvogels en Wondelgem Swingt een eerste Jane's Walk in Wondelgem.

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

March 27, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten

September 24, 2019

Please reload

Archief