top of page

De Stad van Jane Jacobs

Jane Jacobs (4/5/1916 - 25/4/2006) was een urbanist die in haar publicaties een nieuwe visie schetste over hoe steden werken en evolueren. Haar ideeën over stedelijk wonen en de rol die de publieke ruimte daarbij inneemt (zie o.m. The Death and Life of Great American Cities (1961), zijn vandaag nog brandend actueel.


Het transitienetwerk DuWoBo postte een bericht van Miguel Vertriest (Netwerk Duurzame Mobiliteit) over Jane Jacobs. Lees het hier


Jane Jacobs is ook de dame achter het concept van de 'Jane's Walks', lokaal georganiseerde wandelingen waar bewoners met elkaar in gesprek gaan. Op 8 mei 2016 organiseerde het Bewonersplatform Wondelgem i.s.m. de Wondelgemse Wandelvogels en Wondelgem Swingt een eerste Jane's Walk in Wondelgem.Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page