top of page

Boomspiegels in Wondelgem

Nood aan enkele vierkante meters groen? Een boomspiegel (boomkrans) is het stuk grond rondom de stam. De boom krijgt er lucht en water van, en in de ideale situatie minstens zo groot is als de kruin van de boom. Daar waar de grond rondom een boom verhard is, bijvoorbeeld door bestrating, is de boomspiegel vaak veel kleiner dan de boomkruin. Boomspiegels worden vaak slachtoffer van de Vlaamse properteit. Niet zo in de Sint-Sebastiaanstraat, waar onder de bomen een schitterende soortenrijke spiegel prijkt! Als je al die vierkante meters in het versteende Vlaanderen optelt komt je aan een gigantisch natuurgebied.

#groen #boomspiegel #biodiversiteit #natuur #bloemen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page