top of page

W100-burgertop

 

Wondelgem Swingt organiseerde op zaterdag 18 november 2017 de W100, een samenkomst van 100 inwoners van Wondelgem en daarmee de eerste burgertop in Gent. Die 100 inwoners gingen met elkaar in gesprek over de toekomst van Wondelgem. Rond zeven tafels en 7 thema's werd nagedacht over:

  • Hoe zou het Stationsplein er kunnen uitzien?

  • Hoe kunnen we de Dries een toekomst geven, met respect voor haar verleden?

  • Hoe kan het handelscentrum van Wondelgem aantrekkelijk en leefbaar blijven?

  • ...

Het was een mooie dag vol goede ideeën en boeiende gesprekken.

 

De resultaten zijn gebundeld in een mooie brochure. We maakten hierbij een onderscheid in dingen die burgers zelf kunnen doen (vb. geveltuin aanleggen, activiteiten voor kinderen organiseren) en zaken waar we de stad voor nodige hebben (verkeersdrempels aanleggen, stationsplein verkeersvrij maken,..). 

 

Tijdens een plechtige overhandiging op zondag 28 april 2019. We bezorgden ook het stadsbestuur een exemplaar en nodigden hen uit om  naar de ideeën te luisteren en natuurlijk met extra aandacht voor de pungten waar we hun, het stadsbestuur, voor nodig hebben. Burgemeester De Clercq en schepen De Bruycker beloofden alleszins hun best te doen, we wachten af!

tekening W100.jpg

Luisteren naar de Wondelgemnaren en verzamelen van ideeën

Krantenknispel De Zondag W100.png

Verzamelde ideeën Buurthuis op Wieltjes

IMG_3070.JPG

Download hier de W100-brochure! Of haal een exemplaar

in de bibliotheek (Vierweegse 16).

Heb je zelf een opmerking of aanvulling?

Laat het ons weten!

 

Tijdens het Burgerbudgetproject 'Buurthuis op Wieltjes' gingen projectmedewerker Sarah en de Swingt-vrijwilligers de baan op om te luisteren naar de ideeën en meningen van de Wondelgemnaren. Dit bouwde vaak verder op de resultaten van de W100, veel ideeën kwamen terug, maar we leerden ook veel nieuwe mensen kennen die ons allemaal een andere kijk gaven op Wondelgem. 

PHOTO_20190913_175539.jpg

Participatieplatform

0001 (16).jpg

 

We willen niet dat de W100-brochure of het Buurthuis-project het einde betekent van het verzamelen van input, we willen blijven openstaan voor meningen en ideeën. Dus, heb je een idee of opmerkingen, post het op ons nieuw participatieplatform! Samen maken we Wondelgem nog mooier, veiliger, warmer en swingender! Doen!

bottom of page