top of page

Wandeling langs burgerinitiatieven werd gesmaakt

Op vraag van Vormingplus gaf Wondelgem Swingt op zondag 29/09 een wandeling langs Wondelgemse burgerinitiatieven. Dit is het verslagje van Vormingplus:

Er beweegt wat in Wondelgem, daar zijn alle deelnemers van onze wandeling langs buurtinitiatieven intussen van overtuigd. Onze gids Sarah Vanbrabant vertelde ons hoe het burgerinitiatief Wondelgem Swingt ontstond wanneer een groep burgers voorstellen formuleerde om de stationsbuurt van Wondelgem op te waarderen tot een gezellige buurtplek. 

 

wandeling4.jpg
wandeling1.jpg
wandeling2.jpg

Ze maakten ook een kaart van goede fietsroutes doorheen Wondelgem en suggesties om de fietsveiligheid te verhogen. In 2017 organiseerden ze ook een heuse burgertop W100 waarin een mix van buurtbewoners hun dromen en wensen voor de buurt formuleerden. Ze trekken ook het buurtfestival Living in t park in de gezellige Vroonstalledries met 2000 bezoekers en doen samen met woonzorgcentrum Liberteyt aan stadslandbouw in groentenbakken. Dankzij het burgerbudget voor de buurt, kwam er ook een buurthuis op wieltjes waarmee Sarah rondtrekt in de buurt.

 

Maar Sarah nodigde ook trekkers van andere buurtinitiatieven uit. Zo maken we ook kennis met de trekkers van het Driemasterpark, een braakliggende industriële site waar buurtbewoners afdwongen dat dit tot park herbestemd werd. Een gelijkaardig verhaal hoorden we in een andere woonwijk waar buurtbewoners een speelparkje voor de buurt afdwongen.

 

Een leerrijke wandeling dus, en zeker de moeite om het druilerige weer te trotseren en nogmaals dank aan Sarah Vanbrabant en alle buurtbewoners die ons te woord stonden.

wandeling3.jpg
bottom of page